Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

Elementor beginners tutorial: Leer elementen toevoegen en aanpassen in Elementor

Deel deze blog

Inhoudsopgave

Wat is Elementor Pro? 

Even in het kort: Elementor Pro is een super snelle en handige tool waarmee je in een mum van tijd een hele professionele website in elkaar zet. Dankzij blokjes kun je gemakkelijk afbeeldingen en teksten aanpassen voor elk stukje van je website.

In deze gids ga je stap voor stap ontdekken hoe Elementor werkt. We beginnen met de basis. Vervolgens laten we je zien hoe je zowel het uiterlijk als de inhoud van je pagina’s aanpast.

Beginnen met Elementor

1. Inloggen en je website bekijken

Ga naar de inlogpagina van je WordPress-website. Dit is meestal te vinden op www.{jouwwebsitenaam}.com/wp-admin/. Hierna voer je WordPress-inloggegevens in. Dit omvat meestal je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze gegevens niet hebt, moet je ze verkrijgen van de beheerder van de website.

Zodra je bent ingelogd, word je naar het WordPress-dashboard geleid. Dit is het controlepaneel van je website, waar je alle aspecten van je site kunt beheren.

Om je website vanuit het dashboard te bekijken, hoef je alleen maar te klikken op de naam van je website, meestal te vinden in de linkerbovenhoek van het dashboard.instrueren

2. De website editor

In deze handleiding ontdek je hoe je de website-editor in Elementor kunt gebruiken. De website-editor is als een digitaal gereedschapskist waarmee je je website kunt bouwen en aanpassen. Hier laten we je zien hoe je binnen de website editor komt

Er zijn 2 manieren om in de Elementor pagina editor te komen. Via het pagina tablad in het linkermenu van WordPress of via de site bekijken. Beide mogelijkheden staan hieronder uitgelegd. 

Previous slide
Next slide

3. Het Elementor menu

Het menu aan de linkerzijde van de pagina-editor van Elementor bevat vier hoofdsecties:

1. Inhoud: Hier kun je de inhoud van het geselecteerde element bewerken, zoals tekst, afbeeldingen en links.

2. Stijl: In deze sectie kun je de visuele stijl van het element aanpassen, zoals kleuren, lettertypen, achtergronden en marges.

3. Geavanceerd: Hier vind je geavanceerde opties voor positionering, animaties en andere specifieke eigenschappen van het element.

4. Menu voor elementen: Dit menu bevat een lijst met elementen en widgets die je kunt toevoegen aan je pagina. Je kunt elementen eenvoudig naar de pagina slepen en ze daar aanpassen en configureren.

Dit menu aan de linkerzijde helpt je bij het ontwerpen en bewerken van je pagina’s in Elementor, waarbij je zowel de inhoud als de stijl van verschillende elementen kunt aanpassen en nieuwe elementen kunt toevoegen aan je ontwerp.

Menu – Inhoud

Menu – Stijl

Menu – Geavanceerd

Elementen menu

4. Elementen toevoegen

In de onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe je elementen zoals tekst, afbeeldingen en knoppen op je website kunt zetten. Het is alsof je digitale bouwstenen gebruikt om je pagina mooi en functioneel te maken.

Previous slide
Next slide

5. Afbeeldingen/achtergronden bewerken

In deze Elementor-gids laten we je zien hoe je afbeeldingen en achtergronden kunt bewerken om je website een unieke uitstraling te geven. Leer hoe je afbeeldingen kunt bijsnijden, schalen en optimaliseren voor snelheid, en ontdek hoe je aantrekkelijke achtergrondafbeeldingen instelt voor secties/blokken en kolommen.

Previous slide
Next slide

6. Teksten bewerken

Deze Elementor-tutorial richt zich op het bewerken van tekst op je website. Ontdek hoe je lettertypen, kleuren, uitlijning en tekststijlen kunt aanpassen. Leer ook hoe je koppen, alinea’s en lijsten kunt opmaken om je inhoud helder en aantrekkelijk te presenteren.

Previous slide
Next slide

7. Berichten/blogs toevoegen of aanpassen

Hier leer je hoe je artikelen en blogberichten kunt maken en veranderen met Elementor. Je ontdekt hoe je titels, plaatjes en tekst kunt aanpassen. We laten je ook zien hoe je je blog een persoonlijke stijl kunt geven.

Previous slide
Next slide

8. Media bestanden toevoegen of aanpassen

In deze gids leer je hoe je plaatjes, video’s en geluiden kunt toevoegen en bewerken op je website. Je leert hoe je mooie galerijen kunt maken, video’s kunt laten afspelen en andere media op je site kunt beheren om het er goed uit te laten zien.

Previous slide
Next slide

9. Bewerk geschiedenis

Elementor heeft een functie die je de complete geschiedenis laat zien. Zijn er elementen of blokken in de website aangepast waar je achteraf niet tevreden over bent? Dan kun je altijd via de geschiedenis functie een eerdere versie terug halen of bekijken. Deze functie kun je in het menu terug vinden. Je kunt ook eerdere versies terug halen via revisies. Hier vind je alle gemaakte backups om bepaalde versies van de site terug te halen. 

Previous slide
Next slide

10. De pagina navigator

De navigator functie is bedoeld om bepaalde elementen of secties terug te vinden. Als je een specifiek element wilt aanpassen dan kan het soms voorkomen dat het lastig is deze te selecteren vanwege de vele secties of complexe kolommen. Door het navigator menu te gebruiken kun je elk element op de pagina bekijken en selecteren. In de navigator staan alle elementen geselecteerd op volgorde van bovenaan de pagina naar beneden. 

Previous slide
Next slide
Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?
Ontvang updates en leer van de beste
Meer content