Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

Waarom dat je juist nu je webshop op moet zetten!

Deel deze blog

Voordelen webshop

Een webshop voor een bedrijf brengt intens veel voordelen mee. Om al deze voordelen hier te gaan bespreken zal ook niet heel nuttig zijn, dus daarom zijn de meest algemene redenen voor een webshop hier genoemd.

Zoals je het waarschijnlijk al hebt gemerkt is de opkomst van e-commerce gaande. Steeds meer mensen bestellen zijn producten online. Mensen hebben het gevoel van gemak bij het online bestellen van producten en ze kunnen online beter en makkelijker de prijzen vergelijken. Klanten zien steeds meer het nut van e-commerce en Hierdoor stijgt de populariteit van e-commerce alleen maar meer door.

Bedrijven die afhankelijk zijn van zijn fysieke winkel krijgen vooral lokale klanten. Met een webshop bereik je gemakkelijk de hele Nederlandse markt en het is dan zelfs mogelijk om verder uit te breiden binnen Europa. Hierdoor is het mogelijk dat jouw bedrijf meer afzet en omzet draait. Zonder een webshop ben je ook afhankelijk van je openingstijden. Alleen in deze openingstijden krijgt je bedrijf klanten. Met een webshop is het mogelijk dat klanten 24/7 producten kunnen bestellen bij jouw bedrijf.

Waarom juist nu een webshop beginnen?

Er zijn op dit moment twee redenen van waarom jij, juist nu een webshop moet beginnen. Reden één is dat een bedrijf die geen webshop heeft nu minimale omzet en afzet draait. Heel veel mensen zitten nu thuis en gaan zijn deur pas uit voor het noodzakelijke.

Dit brengt mij direct naar reden twee van waarom jij juist nu een webshop moet beginnen. Mensen zitten thuis. Wat gaan deze mensen doen, wanneer ze het huis niet uit mogen? Juist, online bestellen. Deze klanten gaan nu op zoek naar online alternatieven voor zijn vaste winkels. Door deze periode is het mogelijk dat deze klanten vast gaan bestellen bij zijn nieuwe gevonden winkel. Inspelen op deze behoeftes is verstandig. Het staat natuurlijk niet vast dat jij al deze klanten bij je krijgt, maar je speelt wel in op wat de markt op dit moment vraagt. En dat is online bestellen.

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?
Ontvang updates en leer van de beste
Meer content