Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!

Ontdek de kracht van Grids in Elementor: start per direct in 8 stappen

Grids in Elementor: Een stapsgewijze handleiding voor WordPress-gebruikers
Deel deze blog

Of je nu een ervaren webdesigner bent of net begint met het verkennen van de mogelijkheden van WordPress, de onlangs geïntroduceerde ‘Grids’ functie in Elementor zal ongetwijfeld je interesse wekken. In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je deze revolutionaire tool kunt gebruiken om jouw webdesign naar een hoger niveau te tillen.

Stap 1: Update naar de nieuwste versie van Elementor

Wordpress update scherm

Om te beginnen, zorg ervoor dat je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd. Dit doe je door in je WordPress-dashboard naar ‘Plugins’ te gaan, de plugin te zoeken en op ‘Update’ te klikken.

Stap 2: Activeer Flexboxes en Rasters (grids)

Elementor instellingen met Grids functie geactiveerd

Ga naar Elementor > Instellingen > Functies.
Op deze pagina kun je de “Flexbox container” en “Raster container” activeren.
Zorg dat deze op actief staan.

Stap 3: Creëer een nieuwe sectie

Nieuwe sectie aanmaken in Elementor

Eenmaal geactiveerd, ga je naar een pagina die je wilt bewerken en klik je op ‘Bewerken met Elementor’. Klik vervolgens op het ‘+’ pictogram om een nieuwe sectie te creëren.

Stap 4: Kies 'Grid' (Raster) als jouw lay-out type

Selecteren van Grid als layout type in Elementor

Na het aanmaken van een nieuwe sectie, ga je naar de instellingen van de sectie (het zes-punts icoon aan de bovenkant van de sectie). Hier selecteer je ‘Raster’ onder het tabblad ‘Layout’.

Stap 5: Voeg kolommen en rijen toe

Toevoegen van kolommen en rijen in Elementor Grids

Nu ben je klaar om kolommen en rijen aan je sectie toe te voegen. Klik op het ‘Sectie’-icoon in de linkerbovenhoek van de sectie. Hier kun je het aantal kolommen en rijen bepalen, evenals de grootte van de gaten tussen de cellen.

Stap 6: Voeg widgets toe

Widgets toevoegen aan een Elementor Grid

Zodra je tevreden bent met jouw layout, kun je widgets gaan toevoegen. Je kunt kiezen uit de vele widgets die Elementor biedt, zoals tekst, afbeeldingen, knoppen, enz. Sleep de widget naar de cel waarin je deze wilt plaatsen.

Stap 7: Pas je design aan

Voorbeeld van aangepast webdesign met Elementor Grids

Nu is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten! Pas je design aan door de instellingen van elke widget te wijzigen. Verander de kleuren, lettertypen, marges en meer om een uniek en aantrekkelijk ontwerp te creëren.

Stap 8: Voorbeeld en publiceer

Tenslotte, bekijk een voorbeeld van je pagina om te zien hoe je nieuwe opbouw eruitziet. Als je tevreden bent met je design, klik dan op publiceren om je pagina live te maken.

Met de Grids functie in Elementor kun je complexe en unieke webdesigns maken zonder de noodzaak voor extra plugins of codering, als je inspiratie voor je design nodig hebt kun je een kijkje nemen op onze projectpagina. We hopen dat deze handleiding je helpt om aan de slag te gaan met deze krachtige nieuwe tool. Blijf ons blog volgen voor meer tips en tricks over WordPress en Elementor.

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?
Ontvang updates en leer van de beste
Meer content